Wie is Corniels Tuinen

2014
Corniels Tuinen gestart

Tijdens mijn werk als hovenier ging ik mij steeds meer bezighouden met vormgeving van tuinen en het maken van beplantingsadviezen.
Dit begon ik steeds interessanter te vinden en ik ging steeds meer de meerwaarde van een goed tuinontwerp zien. Cor-Niels tuinen werd geboren

HOE GA IK TE WERK
Wat uw wensen ook zijn, Cor-Niels tuinen helpt u bij het ontwerpen en inrichten van uw buitenruimte.
Of het nu gaat om een stadstuin, landschappelijke tuin of een daktuin, doormiddel van heldere lijnen en goede beplantingskeuzes maken wij een tuin voor u waarin u zich thuis voelt en kunt ontspannen.
En tuin is er niet om de laatste trends te laten zien, het is een plek waar de omgeving, wensen en persoonlijkheid van de opdrachtgever op elkaar aansluiten en zo een uniek geheel vormen.

cn
werkwijze_schets

ORIENTEREND GESPREK
Tijdens onze eerste kennismaking bespreken wij uw wensen en eventuele tuinideeën en zal ik uw tuin bekijken. Uiteraard neem ik graag de mogelijkheden van de tuin met u door.
Zodra u de opdracht voor het maken van een tuinontwerp aan mij uitbesteed zal ik overgaan tot het inmeten (erfgrenzen, gebouwen, te handhaven beplanting, bijzondere elementen en hoogteverschillen) en het bepalen van de ligging van de tuin. Vervolgens zal ik foto’s nemen van de huidige situatie.

DE OPDRACHT
Op basis van de complexiteit en omvang van de opdracht offreren wij u de investering die dit met zich meebrengt. De opdracht wordt in een overeenkomst vastgelegd. Daarin staan ook de stappen beschreven die we samen zullen zetten om tot definitief ontwerp van uw tuin te komen.

SCHETS ONTWERP
Op basis van uw briefing en mijn inventarisatie van de plek ontwikkelen we een visie voor uw tuin, een soort basisidee.
Vanuit dit basisidee ga ik aan de gang met schetsen en zal ik tot een schetsontwerp komen.
En dan komt het belangrijkste: de presentatie van het tuinontwerp. Dit ontwerp bespreken we uitgebreid met u. We geven bij dit schetsontwerp ook een kostenindicatie af voor de aanleg.

DEFINITIEF TUINONTWERP
Als u zich kunt vinden in het voorgestelde tuinontwerp ga ik uiteindelijk door met de uitwerking ervan. Ik verwerk uw feedback op het schetsontwerp en werk de technische details en materialenkeuze verder uit. Het is van belang dat dit netjes wordt gedaan, omdat ik op basis hiervan een begroting voor het aanleggen van de tuin kan maken.

BEPLANTINGSPLAN
Het beplantingsplan is de laatste stap van het tuinontwerp wat ik zal uitwerken. In het beplantingsplan staat duidelijk weergegeven welke planten waar geplant gaan worden en de aantallen.
Op basis hiervan kan uiteindelijk een bestellijst gemaakt worden door degene die de tuin zal gaan aanleggen.

TUINAANLEG
Als het ontwerp eenmaal is vastgesteld kan de offerte voor de aanleg worden opgesteld. Kleine projecten kan ik zelf aannemen, grotere stadstuinen maak ik graag samen met de verschillende hoveniers waar ik mee werk. Voor grote tuinaanleg projecten kan ik meerdere hoveniers een offerte op laten stellen. Tijdens de aanleg ben ik tegen uurtarief beschikbaar om eventuele vragen te beantwoorden en aanwijzingen te geven.

Neem contact op