Sprekende lijnen

DE WENS

D opdrachtgevers wensten een tuin met veel privacy, maar wel verbonden met het achtergelegen water en de weilanden. In de tuin willen zij een plek om te zonnen en moet de tuin ontspanning bieden. Ook wensen zij dat de sfeer van de tuin past bij de woning.

HET RESULTAAT

In deze tuin, in het buitengebied van Oegstgeest, zijn twee duidelijke lijnen gemaakt. De eerste lijn loopt vanuit de raampartij in de eetkamer. Deze lijn verbindt de woning via brede staptegels met het zonneterras, dat gedeeltelijk overdekt is. De andere lijn loopt vanuit de openslaande deuren van de woonkamer en verbindt de ruimte met een zichtlijn met de achtergelegen waterpartij en de weilanden. De wilgen, die langs het water staan, komen in de tuin terug. De verbinding met het achtergelegen water en de weilanden wordt daardoor sterker. Het lijkt of de weilanden en het water bij de tuin horen.