Werkwijze

Tijdens mijn werk als hovenier ging ik mij steeds meer bezighouden met vormgeving van tuinen en het maken van beplantingsadviezen.
Dit begon ik steeds interessanter te vinden en ik ging steeds meer de meerwaarde van een goed tuinontwerp zien. Cor-Niels tuinen werd geboren.

Over Cor-Niels Tuinen

Wat uw wensen ook zijn, Cor-Niels tuinen helpt u bij het ontwerpen en inrichten van uw buitenruimte.

Of het nu gaat om een stadstuin, landschappelijke tuin of een moderne tuin, doormiddel van heldere lijnen die aansluiten bij de woning of bedrijfsruimte en goede beplantingskeuzes ontstaat er een tuin waarin u zich thuis voelt en kunt ontspannen.

Het gaat met ontwerpen niet om de laatste trends te laten zien maar de tuin moet een plek worden waar de omgeving, wensen en persoonlijkheid van de opdrachtgevers op elkaar aansluiten en zo een uniek geheel vormen.

 

Hoe ga ik te werk

Orienterend gesprek

Tijdens onze eerst kennismaking bespreken wij uw wensen en ideeën en zal ik uw tuin bekijken.

Hierna maak ik een prijsopgave voor het maken van het ontwerp.

Zodra u de opdracht voor het maken van het tuinontwerp aan mij uitbesteed kom ik de tuin inmeten en maak ik wat foto’s van de bestaande situatie.

Schets ontwerp

Op basis van de intake en inventarisatie ontwikkelen we een visie voor de tuin. Vanuit deze basis ontstaat het schetsontwerp welke ik bij u kom presenteren.

Na overleg en eventuele aanpassingen ligt er een plan wat helemaal aansluit bij uw wensen.

Definitief tuinontwerp

Wanneer het schetsontwerp helemaal aansluit bij uw wensen ga ik verder met de uitwerking hiervan. Er wordt een matenplan gemaakt, de materialen worden uitgezocht en indien nodig worden er technische- en detailtekeningen gemaakt.

Beplantingsplan

De beplanting zorgt voor sfeer en geeft structuur aan de tuin, dus het beplantingsplan is een belangrijk onderdeel in het tuinontwerp. In het beplantingsplan staat duidelijk weergegeven welke planten waar geplant gaan worden. Na overleg met u resulteert dit in een definitief plan met de bijbehorende plantenlijst.

Verlichtingsplan

In een verlichtingsplan is het belangrijk om de oprit, hoogteverschillen en paden te verlichten voor de veiligheid, dit is de functionele verlichting. Om de tuin ook s’ avonds  aantrekkelijk te maken is het ook mooi om bepaalde bomen, ornamenten en lijnen uit te lichten. Deze dingen komen samen in een verlichtingsplan waarbij we ook de armaturen uitzoeken zodat deze aansluiten bij het ontwerp.

Tuinaanleg

Wanneer het hele plan uitgewerkt is kunt u opzoek naar een hovenier voor de realisatie van het ontwerp. Hier kan ik u uiteraard ook bij assisteren met mijn uitgebreide netwerk aan hoveniers waarmee ik regelmatig mee samenwerk.

Neem contact op

©2024 Cor-Niels Tuinen Privacy

Webontwikkeling: 2nd Chapter